Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
Archives
Newsletter
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
8 octobre 2009

Autogol la Parlament: Roberta îi strică lui Băsescu jucăria referendumului/COTIDIANUL

Preşedinta Camerei Deputaţilor a reuşit să pună piedică încercării lui Traian Băsescu de a organiza un referendum concomitent cu procesul de votare a preşedintelui României, pe 22 noiembrie.Propunerea trimiterii solicitării şefului statului la comisiile juridice - PDL susţinea trecerea solicitării pe ordinea de zi a plenului comun de astăzi - a generat un scandal monstru în şedinţa Birourilor Permanente, care a durat mai bine de o oră.

........În timpul scandalului, conform declaraţiei date pentru Cotidianul de vicepreşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, Roberta Anastase a cedat conducerea şedinţei lui Mircea Geoană, pe motiv că nu vrea să gireze “un abuz” al PSD şi PNL. Gestul Robertei Anastase a contribuit decisiv la rezultatul votului şi implicit la soarta solicitării lui Traian Băsescu. Când s-a supus la vot trimiterea solicitării la comisiile juridice, s-a înregistrat paritate, iar conform cutumei, votul preşedintelui de şedinţă, adică al lui Mircea Geoană, a contat ca fiind dublu, pentru departajare. Imediat, Anastase a cerut refacerea votului şi preluarea conducerii şedinţei. S-a admis reluarea votului, dar Geoană nu a fost de acord cu cedarea conducerii şedinţei, invocând cererea expresă a lui Anastase de a nu mai conduce. În această situaţie, PDL a renunţat la reluarea votului.

După terminarea şedinţei, Roberta Anastase a ieşit în faţa presei şi a spus că Mircea Geoană a încălcat Constituţia pentru că “a votat de două ori”. Ea a anunţat că va sesiza comisiile juridice în privinţa votului “dublu” al lui Mircea Geoană. “Nu a votat nimeni dublu. Nu ştiu de unde provine această interpretare. S-a considerat, conform cutumei, vot dublu al preşedintelui de şedinţă din cauză că a fost paritate. Dacă şedinţa ar fi fost condusă de Roberta Anastase, atunci votul ei ar fi contat dublu şi PDL ar fi câştigat partida. Aşa, sunt de acord cu cei care susţin că Roberta Anastase a dat un autogol sau că l-a faultat indirect pe Traian Băsescu”, a explicat Teodor Meleşcanu pentru Cotidianul. (Lucian Gheorghiu/Cotidianul/07 oct.)

Publicité
Commentaires
Publicité
Publicité