Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
Archives
Newsletter
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
6 novembre 2009

Crin Antonescu , reacţie la desemnarea lui Liviu Negoiţă

Crin Antonescu: Cred că Traian Băsescu ţine neapărat să iasă pe uşa din dos din scena politicii româneşti. Se comportă lamentabil, se comportă departe de realitate, abuziv, sfidător, dictatorial. Am avut şi eu reţineri în a folosi cuvântul acesta, "dictatură", "comportament dictatorial". Cum poate fi însă interpretată atitudinea unui om, a unui garant al Constituţiei care ignoră, sfidează părerea unei majorităţi parlamentare, a tuturor celorlalte partide din Parlamentul României şi care încearcă să impună, asemeni bolşevicilor, dictatura voinţei sale şi a partidului său. Cum e posibil ca după ce te-ai consultat încă o dată cu partidele parlamentare, ca după ce ai văzut în Parlament în două rânduri manifestându-se această majoritate, să o ignori şi să desemnezi un aghiotant, un politruc din partidul care nu mai are ţară, ci are doar preşedinte. Nici nu avem ce să discutăm cu domnul Negoiţă, nu avem ce să discutăm nici cu dl Băsescu...
Realizator: Adică nu veţi merge la consultări?
Crin Antonescu: Am fost cât se poate de civilizaţi, de corecţi, de respectuoşi, ne-am prezentat de fiecare dată când ne-a chemat la consultări. E clar însă că a făcut aceste consultări din pură formă, din simulare, din bătaie de joc. Nu-l interesează poziţia afirmată a partidelor din România. Nu mai au voie să mai existe alte partide în România în afară de partidul slugilor sale, Partidul Democrat, şi atunci noi nu ne mai pretăm la farsa de a ne preface că mai discutăm cu domnul Negoiţă sau cu oricare alt domn din PD.
Realizator: Şi-a dat domnul Negoiţă trei zile pentru consultări. Înţeleg că, chiar dacă vă va invita să vă întâlniţi cu domnia sa, nu o veţi face, nu vă veţi prezenta.
Crin Antonescu: Nu o vom face, pentru că, repet, gestul lui Traian Băsescu, atitudinea Partidului Democrat, pretenţia Partidului Democrat de a dicta în România atunci când este în minoritate sau şi atunci când este în minoritate este inacceptabilă. Şi noi nu mai avem ce să ne prezentăm. Este ca şi cum în timpul regimului comunist Nicolae Ceauşescu şi Partidul Comunist ar fi chemat aşa..., cetăţeni la consultări. Noi nu putem să fim bătaia de joc a domnului Traian Băsescu şi nu putem să asigurăm decorul, chipurile democratic, pentru ceea ce face domnia sa. Aşteptăm alegerile parlamentare, alegerile prezidenţiale şi după aceea restabilim cursul normal, firesc al democraţiei în România, stabilim un guvern care să lucreze pentru ţara asta şi nu pentru năzbâtiile din capul domnului Băsescu.
Realizator: Da, dar până una-alta, luni, domnul Negoiţă a promis că o să vină la Parlament sau o să trimită la Parlament o echipă guvernamentală şi un program de guvernare. Deci va trebui totuşi să daţi un vot.
Crin Antonescu: Domnul Negoiţă, ca şi domnul Croitoru, se comportă de parcă în ţara asta Parlamentul ar fi un loc oarecare, un magazin, un butic unde îi trimite domnul Băsescu să-şi cumpere ţigări. Domnul Negoiţă va face naveta între Sectorul 3, Partidul Democrat şi Palatul Cotroceni. La Parlament n-are ce să caute, vă spun foarte limpede, pentru că tocmai instituţia Parlamentului e perfect dispreţuită. Nu poţi, după ce ţi-au spus toţi că există o soluţie, nu poţi s-o ignori, să-ţi pui un politruc acolo şi să-l trimiţi la Parlament. Păi ce să caute la Parlament? Nu ştiu ce va face domnul Negoiţă. Eu vă spun ce fac eu, ce face PNL. Şi eu cred că e evident acum, pentru toată ţara, că singurul om care blochează găsirea unei soluţii este domnul Traian Băsescu, care spune "faceţi ce vreau eu şi partidul meu; în afară de mine şi partidul meu, indiferent că suntem în minoritate, nu există nimic în România". Or, peste două săptămâni vom tranşa această chestiune şi vom vedea dacă domn
ul Băsescu rămâne cu o mână de portocalii aici să continue carnavalul şi prefăcătoria
, demagogia şi populismul în locul democraţiei sau dacă într-adevăr restabilim valorile democraţiei şi domnul Băsescu cu domnul Negoiţă şi cu ceilalţi se duc practic într-o rezervaţie portocalie, în care îşi fac desemnări cum vor dânşii şi pun guverne cum vor.
Realizator: A mai spus ceva preşedintele, domnule Antonescu, a spus că UE, Fondul şi Banca Mondială condiţionează revenirea lor pentru continuarea evaluării de existenţa unui guvern trecut prin Parlament. Ceea ce-mi spuneţi dumneavoastră echivalează cu faptul că tranşa de fapt va fi amânată până la anul sau până când vom avea....
Crin Antonescu: Nu doamnă. Ceea ce face preşedintele este echivalent cu refuzarea tranşei şi cu împiedicarea României de a funcţiona normal. Pentru că noi am dat o soluţie preşedintelui de o lună şi jumătate şi numai ambiţia şi abuzul împiedică aplicarea acelei soluţii.(Antena 3/fragment)

Publicité
Commentaires
Publicité
Publicité