Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
Archives
Newsletter
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
19 décembre 2009

Flutur: Onofrei m-a sunat să-mi spună că renunţă la nominalizare, este un gest de onoare

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, sâmbătă seară, pentru MEDIAFAX, că Orest Onofrei, nominalizat pentru portofoliul Agriculturii, l-a sunat să îi spună că doreşte să se retragă din cauza atacurilor apărute în presă şi a apreciat gestul acestuia drept unul de onoare.
"Orest Onofrei face un gest de onoare exact din acest motiv, pentru că a apărut acest atac la adresa lui. Omul este achitat, este nevinovat, dar a socotit că nu vrea..", a spus Flutur.
El a apreciat că este hotărârea lui Onofrei şi a arătat că acesta l-a sunat şi i-a spus că nu vrea să înceapă astfel mandatul.
Gheorghe Flutur a mai arătat că urmează ca situaţia să fie discutată şi în partid şi cu premierul desemnat, Emil Boc, până în acest moment nefiind luată nicio decizie în aces sens.
Senatorul PDL de Suceava Orest Onofrei, desemnat pentru funcţia de ministru al Agriculturii, a declarat, sâmbătă seară, corespondentului MEDIAFAX că intenţionează să renunţe la această funcţie, după ce în mass-media au apărut acuze privind un accident mortal în care a fost implicat. Candidatura lui Orest Onofrei a fost validată în Delegaţia Permanetă a PDL.
Onofrei a declarat corespondentului MEDIAFAX că este onorat de votul acordat de colegii din Delegaţia Permanentă a PDL prin care a fost validat pentru funcţia de ministru al Agriculturii, dar că a observat că în mass-media sunt reluate informaţii privind un accident mortal din anul 2002 în care a fost implicat şi în care justiţia l-a achitat.
"Se creează o problemă publică şi nu doresc să pun în situaţii dificile nici premierul, şi nici pe preşedinte. Suntem într-o situaţie dificilă, iar în condiţiile în care deţii o funcţie de o asemenea importanţă trebuie să faci ceva, şi nu să dai explicaţii", a spus Onofrei.
El a spus că timpul până la formarea actualului guvern este prea scurt pentru ca opinia publică să înţeleagă şi să accepte explicaţiile aşa cum le-au acceptat cei din judeţul Suceava, unde a fost validat de două ori prin alegeri.
Curtea de Apel Iaşi l-a achitat în iunie 2007 pe Orest Onofrei, care fusese acuzat de ucidere din culpă, în urma unui accident rutier petrecut în 2002, în care şi-a pierdut viaţa un copil de opt ani, măsura Curţii de Apel fiind definitivă şi irevocabilă.
Potrivit unor surse din partid, PDL ar urma să-l nominalizeze pe Valeriu Tabără pentru funcţia de ministru al Agriculturii în cazul în care Emil Boc va accepta decizia senatorului PDL Orest Onofrei de a renunţa la portofoliul Agriculturii.
Pentru funcţia de ministru al Agriculturii PDL avea în calcul doi candidaţi, Orest Onofrei şi Valeriu Tabără, conducerea partidului preferându-l pe primul.
Orest Onofrei este, în prezent, secretar al Biroului Permanent al Senatului şi prim-vicepreşedinte al organizaţiei PDL Suceava.

Publicité
Commentaires
Publicité
Publicité