Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
Archives
Newsletter
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
23 novembre 2009

Tulcea: Ofertaţi de partide pentru alegeri

Aproximativ 30% din persoanele chestionate de Asociaţia Pro Democraţia din Tulcea au recunoscut că li s-au oferit bunuri pentru a vota cu un anumit partid.
'Una dintre întrebări s-a referit chiar la acest lucru, anume dacă, sub o formă sau alta, reprezentanţi ai partidelor politice sau ai altor categorii sociale au încercat să influenţeze prin mită decizia lor electorală. Am avut surpriza să găsim în numeroase chestionare răspunsuri în care oamenii recunoşteau că li s-au oferit astfel de 'cadouri'. Mai exact, peste 30% din formularele completate conţineau răspunsul afirmativ', a declarat reprezentanta asociaţiei Ileana Ene Giuşcă.
Ea a mai spus că numărul total al persoanelor chestionate a fost de circa 300, cele mai multe persoane din mediul rural răspunzând afirmativ şi la referendum chiar dacă recunoşteau că nu ştiu despre ce este vorba.
'Concluzia noastră a fost că cele mai multe persoane, mai ales în mediul rural, nu aveau nici o idee despre ce este acela Parlament unicameral, însă, paradoxal, o parte semnificativă a acestora a votat favorabil. Mai mult, unii recunoşteau că nu ştiu despre ce este vorba chiar în interiorul secţiilor de votare, dar erau sfătuiţi de cei prezenţi să voteze. Unii chiar credeau că votul acesta este obligatoriu pentru a-l exercita pe cel pentru preşedinte', a afirmat Ileana Ene Giuşcă.
Potrivit sursei, toate incidentele semnalate în ziua alegerilor vor fi trasmise centrului de coordonare al asociaţiei, în vederea îmbunătăţirii legislaţiei privind procesul electoral.

Publicité
Commentaires
Publicité
Publicité