Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
Archives
Newsletter
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
10 décembre 2009

Galaţi: PSD susţine că alegerile au fost furate ca în 1946

Purtătorul de cuvânt al PSD Galaţi, Claudiu Brânzan, a declarat, joi, că modul cum s-au defăşurat alegerile din 6 decembrie aminteşte de ceea ce s-a întâmplat în urmă cu 63 de ani când Partidul Comunist a preluat puterea în România.
'Din păcate, alegerile din 6 decembrie 2009 nu au fost nici câştigate, nici pierdute, ci au fost furate. Istoria se repetă, avem o soartă blestemată noi românii. Ne-am întors în timp cu mai bine de 60 de ani. 6 decembrie 2009 va rămâne în istoria României drept al doilea 19 noiembrie 1946 când alegerile au fost falsificate de către comunişti', a afirmat Claudiu Brânzan.
Criticile acestuia s-au îndreptat împotriva PD-L, despre care a spus că a îndepărtat PSD de la guvernare pentru a controla alegerile.
Brânzan a făcut şi o trecere în revistă a sesizărilor depuse de PSD Galaţi la Poliţie şi la Biroul Electoral Judeţean: de la acuzaţii de vot multiplu şi mită electorală, până la semnarea unor procese verbale în alb în unele secţiii de votare din diverse localităţi ale judeţului.
În plus, social-democraţii se tem că PD-L va încerca în perioada următoare să atragă membri de la celelalte partide.
'Sperăm că faţă de acum 63 de ani nu va continua operaţiunea de spargere a partidelor democratice care funcţionează în prezent în România, prin operaţiuni de compromitere şi defăimare a celor mai importanţi lideri şi atragerea unor membri în partidul 'tătucului', partidul 'mamă', PD-L', a mai afirmat Brânzan.
Social-democraţii speră că verdictul Curţii Constituţionale va fi unul corect în ceea ce priveşte contestaţia formulată de PSD. 
'Pentru binele acestei ţări sper din toată inima să nu se repete istoria, pentru că altfel nimeni nu va avea de câştigat. Sperăm ca, Curtea Constituţională să fie foarte atentă atunci când va analiza toate dovezile pe care reprezentanţii PSD le-au prezentat şi sperăm că va lua o decizie în favoarea democraţiei şi nu vor lăsa ca votul românilor să fie furat de această manieră şi să nu lase loc de interpretări asupra primului om în stat şi a modului în care a fost ales', a concluzionat Claudiu Brânzan.

Publicité
Commentaires
Publicité
Publicité