Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
Archives
Newsletter
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
12 décembre 2009

Decizia Curtii Constitutionale privind renumararea voturilor nule

"Curtea Constitutionala din Romania a ordonat vineri reexaminarea buletinelor de vor declarate nule in scrutinul prezidential, pe fondul acuzatiilor privind fraude masive. Curtea Constitutionala poate decide fie validarea scrutinului, fie repetarea acestuia", noteaza Associated Press.

"Opozitia social-democrata contesta rezultatul scrutinului, denuntand fraude majore. Curtea Constitutionala a decis renumararea celor 138.000 de buletine de vot declarate nule, cu mult peste diferenta de doar 70.000 de voturi care a permis victoria lui Traian Basescu", explica BBC News online.

"Curtea Constitutionala din Romania a ordonat renumararea celor 138.000 de voturi nule din scrutinul prezidential, dar, potrivit analistilor, este putin probabil ca un numar suficient de voturi anulate sa fie validate si sa se schimbe rezultatul alegerilor", comenteaza publicatia L'Express.

"Potrivit PSD, scrutinul a fost marcat de fraude masive, cum ar fi cumpararea de voturi, votul multiplu si falsificarea proceselor verbale. In total , 138.446 de buletine de vot au fost anulate, adica 1,32 la suta. In primul tur de scrutin, pe 22 noiembrie, fusesera anulate 227.000 de voturi", noteaza Agentia France-Presse.

Publicité
Commentaires
Publicité
Publicité