Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
Archives
Newsletter
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
14 décembre 2009

Antonescu: Nu pot lucra în Guvern cu Boc, Udrea, Videanu şi lista poate să continue

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după DP, că nu ar putea lucra, în cazul formării unui guvern cu PDL, cu miniştrii care au avut "bilanţ dezastruos", el nominalizându-i pe Emil Boc, Elena Udrea şi Adriean Videanu şi cerând PDL să se hotărască în privinţa desemnării premierului.
"În ceea ce priveşte cazuri de incompetenţă notorie, aş putea să enumăr aici sau să introduc în această categorie, de pildă, membrii ai unui Guvern care au căzut în urma unei moţiuni de cenzură. De pildă, membri ai unui Guvern, din 2009 sau din orice guvern anterior, care la bilanţul pe criterii foarte clare admise public ca fiind un bilanţ catastrofal", a susţinut Crin Antonescu în privinţa "listei negre" a persoanelor cu care nu poate lucra PNL.
Întrebat dacă nu poate lucra cu Emil Boc, Elena Udrea, Adriean Vdieanu, Antonescu a replicat: "Nu, nu putem lucra şi lista poate să continue, dar nu e cazul să intrăm acum în aceste discuţii".
În privinţa declaraţiei preşedintelui PDL, Emil Boc, potrivit căruia funcţia de premier nu se poate negocia şi trebuie să revină PDL, Antonescu i-a cerut liderului democrat-liberal să se hotărască în privinţa negocierii şi desemnării premierului.
"E intersant să aflăm de la Boc când se hotărăşte, în calitate de lider de partid, de premier demis, de profesor de drept constituţional. Ne-a spus de câteva ori că desemnarea şi stabilirea primului-ministru e apanajul preşedintelui. Acum înţeleg că vorbeşte în numele PD, că nu negociază PD. Nu negociază PD, asta e decizia PD, e dreptul PD, nu comentez"
, a spus liberalul.
Întrebat dacă, în acest caz, mai are rost ca liberalii să meargă la negocieri cu PDL, Crin Antonescu a spus că i-a rămas dator lui Boc cu răspunsul la o invitaţie lansată "corect, instituţional".
"Eu i-am rămas dator lui Boc cu un răspuns la o invitaţie pe care domnia sa mi-a făcut-o corect, instituţional, pentru un dialog pe tema crizei politice şi a constituirii unei majorităţi parlamentare şi a unui Guvern. I-am spus lui Boc că, atunci când vom avea deciziile organismelor luate şi un mandat de negociere, vom discuta. Îl voi suna pe Boc şi-i voi spune că sunt gata să stăm de vorbă. Vom vedea amândoi dacă mai stăm sau nu de vorbă, dacă dânşii, luând act de pildă de mandatul nostru şi având un mandat că nu negociază postul de prim-ministru, sigur că atunci putem să facem economie de timp. Dar din punctul nostru de vedere, e civilizat să discutăm cu toate partidele parlamentare, inclusiv cu PDL", a argumentat liderul PNL.
Întrebat dacă are vreo apropiere mai mare faţă de PSD, care prin Mircea Geoană i-a oferit deja postul de premier, Antonescu a replicat: "Nu".
"Distanţa dintre noi este egală. Sigur că am făcut o opţiune între cele două tururi, că în momentul acela, ca şi în momentul acesta, consider că pericolul de a se transforma într-un partid stat vine din partea PD, nu a PSD, aşa cum a venit în anii 2000-2004. Pare să fie rolul istoric al PNL din '90 încoace să se opună constituirii partidului-stat", a spus Antonescu.

Publicité
Commentaires
Publicité
Publicité