Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
Archives
Newsletter
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
12 octobre 2009

Preţul petrolului a crescut luni cu 40 de cenţi, la peste 72 de dolari pe baril

Preţul petrolului a crescut luni cu 40 de cenţi, la peste 72 de dolari pe baril, după ce Agenţia pentru Informaţii în domeniul Energiei a estimat că cererea mondială pentru energie îşi va reveni mai rapid decât s-a anticipat în acest an şi în 2010, transmite Reuters.
Cotaţia ţiţeiului destinat pieţei americane, cu termen de livrare în noiembrie, a avansat cu 40 de cenţi, sau 1%, la 72,17 dolari pe baril, până la ora 4:02 GMT, după ce săptămâna trecută a urcat cu 2,6%.
Preţul petrolului Brent, de referinţă pentru bursa de la Londra, s-a majorat cu 43 de cenţi, la 70,43 de dolari pe baril.
Cu toate acestea, evoluţia pozitivă a preţului a fost temperată de aprecierea dolarului , după ce preşedintele Rezervei Federale a SUA, Ben Bernanke, a anunţat că banca centrală este pregătită să înăsprească politica monetară odată cu relansara economiei.
"Există o doza substanţială de optimism în rândul traderilor, generată de speranţa că bursele de acţiuni vor creşte din nou în acestă săptămână, dar şi de proiecţia îmbunătăţită a Agenţiei pentru Informaţii în domeniul Energiei referitoare la cererea mondială de energie", a declarat analistul National Australia Bank Ben Westmore.
Bursele din SUA au crescut în cursul şedinţei de tranzacţionare de vineri, indicele industrial Dow Jones atingând cel mai ridicat nivel de închidere de la începutul anului.
Analiştii consideră că pieţele de acţiuni din SUA vor creşte în continuare, susţinute de rezultatele financiare ale companiilor.

Publicité
Commentaires
Publicité
Publicité