Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
Archives
Newsletter
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
16 octobre 2009

Lider PSD Covasna: Acţiunile lui Băsescu sunt acum mai nocive decât unele principii ale UDMR

Liderul PSD Covasna, deputatul Horia Grama, este de părere că modul în care acţionează preşedintele Traian Băsescu şi PDL este "mult mai nociv" pentru România şi pentru democraţia românească decât unele principii ale UDMR, cu care PSD nu este de acord.
Deputatul Horia Grama a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu poate spune că nu a avut conflicte sau divergenţe pe plan local cu reprezentanţi ai UDMR, adăugând însă că vor exista discuţii contradictorii şi dacă PSD şi UDMR vor fi aliaţi într-un guvern, atât timp cât există probleme în legătură cu care cele două formaţiuni au alte păreri, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Grama a afirmat, însă, că există unele aspecte în care liderii locali ai PSD şi UDMR au ţeluri comune şi în care colaborează, respectiv cele care vizează dezvoltarea judeţului Covasna.
"Nu pot să spun că suntem, în momentul de faţă, pe plan local, într-un război cu UDMR. Desigur, sunt chestiuni care ne despart şi aceste probleme se referă la autonomia teritorială pe criterii etnice, pe care categoric nu avem ce să o discutăm, fiind un subiect neconstituţional şi care atentează la integritatea naţională", a afirmat Grama.
Acesta a adăugat că, deşi ar fi dorit ca PSD să nu se alieze cu UDMR, în clipa de faţă există "raţiuni mai importante" care recomandă acest lucru.
"Deşi eu aş fi vrut ca PSD să nu se alieze cu UDMR, trebuie totuşi creată o majoritate şi nu am ce să fac eu, un singur membru local nu poate determina politica la nivel naţional. Sunt raţiuni mai importante care recomandă această alianţă şi, deocamdată, se pare că modul în care acţionează preşedintele Băsescu şi PDL este mult mai nociv pentru România şi pentru democraţia românească decât unele principii, cu care nu suntem de acord, ale UDMR", a declarat Horia Grama.
Acesta şi-a exprimat, totodată, speranţa că UDMR va rămâne "pe aceeaşi baricadă".
"Fie vorba între noi, sper din tot sufletul ca UDMR să rămână pe aceeaşi baricadă, ea s-a manifestat corect, a semnat moţiunea de cenzură alături de PNL, a şi iniţiat-o, s-a situat practic în această tabără politică de formare a acestei majorităţi şi sper că se va menţine până la capăt în această postură", a spus deputatul PSD de Covasna.
Grama a spus că nu are "suspiciuni prea mari" în privinţa schimbării atitudinii UDMR, deoarece aceasta este o formaţiune politică ce are o experienţă vastă şi nu s-a plasat niciodată într-o zonă în care se pierde.
"Practic, pe acest principiu consider că UDMR va rămâne în barca actualei majorităţi parlamentare pentru că PDL şi preşedintele Băsescu au trădat toate forţele cu care au fost în alianţe, iar în momentul de faţă niciun partid nu mai poate avea încredere în PDL şi preşedintele Băsescu", a conchis liderul PSD Covasna.
(MEDIAFAX)

Publicité
Commentaires
Publicité
Publicité