Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
Archives
Newsletter
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
7 novembre 2009

Antonescu spune că blocajul politic va continua până când România va avea un nou preşedinte

Candidatul PNL la Preşedinţie,  Crin Antonescu, a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Oradea, că blocajul politic va continua "până când România va avea un nou preşedinte" şi că se aştepta ca şeful statului să desemneze premier "un alt tehnocrat care să aibă experienţă în lucrul cu FMI".
Antonescu a fost întrebat de jurnalişti cât crede că va mai dura criza politică, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Blocajul va continua până când România va avea un nou preşedinte. Rămâne până după alegeri, când noul preşedinte va desemna un nou premier, care va forma un nou guvern cu ajutorul unei majorităţi parlamentare", a spus el.
Antonescu a afirmat că PNL nu are nicio vină pentru criza politică.
"Am fost deschişi pentru orice variantă şi sunt convins că putem face un guvern de uniune naţională condus de Iohannis, cu tehnocraţi impuşi de partide", a adăugat el.
Liderul liberal a menţionat că nu se aştepta ca şeful statului să îl desemneze premier pe Liviu Negoiţă.
"Domnul Traian Băsescu nu mai are ţară, trăieşte în grădina PDL, unde se aleg între ei şi se desemnează premieri (...) Aşteptam, în al 12-lea ceas, o soluţie din partea preşedintelui, mă aşteptam să vină cu un alt tehnocrat care să aibă experienţă în lucrul cu FMI", a spus el.
Întrebat ce se poate înţelege din schimbul de replici de la consultările de la Cotroceni, când i-a spus preşedintelui că nu are încredere în el, iar acesta i-a replicat că nici el, Antonescu a spus: "Dar dumneavoastră ştiţi pe cineva care să aibă încredere în Băsescu?".
"Nu am încredere în Traian Băsescu pentru că a minţit în repetate rânduri. S-a dovedit un partener politic care şi-a minţit toţi aliaţii, iar liberalii sunt ultimii de pe o listă lungă", a completat Antonescu.
El a spus că un preşedinte trebuie să discute cu toată lumea, indiferent dacă îi plac sau nu partenerii de dialog.
"Aşa, poţi să bagi pe cineva în puşcărie doar pentru că nu îţi place de el", a menţional liderul PNL.
Întrebat ce se va întâmplă dacă Băsescu va câştiga un nou mandat, Antonescu a spus că liberalii se vor comporta "ca un partid normal, care are responsabilităţi şi obligaţii".
"În slujba domnului Băsescu nu vom intra, pentru că, din 1990 încoace, când ne-am reluat activitatea, ne-am pus în slujba regimului democratic din România", a afirmat el.
Potrivit sursei citate, criza implică nişte costuri de 500 de milioane de euro, dobânzi la împrumutul pentru plata salariilor bugetarilor şi a pensiilor, iar PNL este dispus să discute proiectul de buget.
"Dar o să fim cu un ochi pe buget, pentru că s-ar putea ca tot bugetul să fie alocat doamnei Udrea, nu de alta, dar Ministerul Turismului a avut anul acesta un buget de 80 de milioane de euro, de zece ori mai mare decât cele 8 milioane de euro cât reprezintă economia care s-ar face cu reducerea numărului de parlamentari", a încheiat el.

Publicité
Commentaires
Publicité
Publicité