Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
Archives
Newsletter
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
23 novembre 2009

Trei plângeri penale şi 12 sesizări privind nereguli la vot, depuse de PSD Suceava

PSD Suceava a depus la Poliţie trei plângeri penale şi 12 sesizări privind nereguli ''flagrante'' în secţiile de votare, la scrutinul de duminică, a declarat, luni, vicepreşedintele social democrat sucevean Ovidiu Donţu.
Acesta a spus că una dintre plângerile penale îi vizează pe cei implicaţi în incidentul petrecut vineri seara, în comuna Păltinoasa, când, potrivit acestuia, Ion Bîrsan, împreună cu membri şi simpatizanţi PD-L, l-a bătut pe reprezentantul PSD în secţia de votare, Alexandru Catargiu. Donţu a afirmat că bărbatul, lovit cu un par în cap, a fost internat în stare gravă în spital. În consecinţă, Catargiu nu a mai putut să-şi exercite funcţia de membru în biroul electoral al secţiei de votare şi a fost înlocuit.
Social democraţii suceveni au solicitat poliţiei extinderea cercetărilor şi asupra primarului de Păltinoasa, Cristian Carpiuc, ca fiind autor moral al mai multor incidente electorale.
'Nu este prima data când se întâmplă astfel de situaţii în comuna Păltinoasa şi toate au fost soluţionate cu rezoluţii gen 'eveniment cu autori necunoscuţi sau autori cu dizabilităţi psihice'. Este timpul ca autorul moral al incidentelor de pe raza comunei să răspundă în faţa legii', a spus Donţu. PSD Suceava a mai solicitat ca şeful postului de poliţie din Păltinoasa ''să se abţină'' de la efectuarea cercetărilor, deoarece nu mai prezintă credibilitate, fiind implicat în soluţionarea nesatisfăcătoare a altor cazuri similare.
În campania pentru alegerile locale din 2008 un bărbat a fost omorât pe raza comunei Păltinoasa, social democraţii reclamând atunci tot un conflict cu mobil electoral.
A doua plângere penală este îndreptată împotriva preşedinţilor şi locţiitorilor birourilor electorale ale secţiilor de votare din comuna Slatina, care potrivit lui Donţu, au interzis accesul în secţia de votare sâmbătă, de la ora 18,00 şi duminică, de la ora 6,00 la 6,30, a reprezentanţilor partidelor, cu excepţia celui de la PD-L.
'De remarcat proasta organizare a alegerilor şi neglijenţa instituţiei prefectului care, deşi BEJ dorea încă de sâmbătă să schimbe preşedinţii secţiilor de votare din Slatina, nu a avut la îndemână rezerve pentru acea comună sau zonă, înlocuirea realizându-se abia duminică la ora 17,00, mult prea târziu', a spus Donţu.
A treia plângere penală este îndreptată împotriva omului de afaceri Adrian Artene care, potrivit lui Donţu, în ziua votului, a practicat turismul electoral cu trei maşini filmate şi fotografiate.
Ovidiu Donţu a declarat că PSD Suceava analizează posibilitatea depunerii unei plângeri penale şi împotriva prefectului Sorin Arcadie Popescu pentru abuz în serviciu.
Potrivit lui Donţu, prefectul nu a ţinut cont de prevederile legii cu privire la desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor în birourile electorale ale secţiilor de votare, fiind evitaţi juriştii, deşi existau aproximativ 50 de persoane cu pregătire juridică.
Cele 12 sesizări vizează nereguli precum distribuirea de ţigări la Iţcani pentru a se vota cu Băsescu, prezenţa a 150 de maşini la Ipoteşti, care transportau oamenii la vot, buletine de vot fără ştampilă de control, prezenţa mai multor persoane în cabina de vot.

Publicité
Commentaires
Publicité
Publicité