Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
Archives
Newsletter
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
23 novembre 2009

Mureş: Unsprezece din 83 de sesizări de fraude electorale s-au confirmat, fiind deschise patru dosare

Unsprezece din cele 83 de sesizări privind fraude electorale primite de Poliţia Judeţeană Mureş s-au confirmat, în patru cazuri fiind întocmite dosare de cercetare penală, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Mureş, Livia Popa, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că în total au fost primite 83 de sesizări la centrul operaţional instituit la nivelul IJP Mureş, iar în urma verificărilor efectuate unsprezece s-au confirmat.
Ca urmare, au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 de lei şi au fost constatate patru infracţiuni, fiind întocmite dosare de cercetare penală, a precizat Popa, adăugând că patru sesizări sunt în curs de verificare.
"În toate cele patru cazuri în care s-au întocmit dosare de cercetare penală e vorba de oferirea de bani, în scopul de a determina alegătorii să voteze un anumit candidat. Cei care au oferit banii s-au ales cu dosare de cercetare penală. E vorba de un caz din Târgu Mureş, unul de la Sighişoara şi două din localităţi din mediul rural. Cercetările vor fi continuate de Parchet", a afirmat Popa.
Potrivit sursei citate, cele mai multe sesizări s-au referit la posibile incidente electorale în municipiul Târgu Mureş (37).
Cele mai multe dintre incidentele reclamate se refereau la continuarea campaniei (29), "turism electoral" şi oferirea de bani (câte 13 sesizări).

Publicité
Commentaires
Publicité
Publicité