Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
Archives
Newsletter
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
9 décembre 2009

AGERPRES/PNL nu este dispus să facă un compromis cu cei care încearcă să instituie un regim autoritar

Consiliul Naţional Executiv al PNL a adoptat, miercuri, o declaraţie politică în care se arată că liberalii nu sunt dispuşi să facă niciun compromis cu 'liderii şi cu forţele politice care încearcă să instituie în România un regim autoritar'.
'Partidul Naţional Liberal nu este dispus să facă niciun compromis cu liderii şi cu forţele politice care încearcă să instituie în România un regim autoritar, care tratează instituţiile statului ca pe propria lor moşie şi care încearcă să îngenuncheze iniţiativa şi acţiunile cetăţenilor liberi ai acestei ţări', se arată în documentul citat, care a fost adoptat, potrivit prim-vicepreşedintelui PNL Ludovic Orban, cu o majoritate confortabilă şi şase abţineri.
De asemenea, în declaraţie se precizează că PNL exclude posibilitatea de a face parte dintr-un 'guvern marionetă al preşedintelui Traian Băsescu' şi că îl mandatează pe liderul partidului, Crin Antonescu, să conducă discuţiile cu toate forţele politice şi cu toate structurile reprezentative ale societăţii civile pentru a contura cele mai bune soluţii pentru o bună guvernare a României.
PNL mulţumeşte românilor care au votat pentru 'revoluţia bunului simţ' şi pentru scoaterea României din 'criza politică, economică, morală şi instituţională în care a fost aruncată de dictatura bunului plac instaurată de Traian Băsescu'.
Totodată, PNL aşteaptă cu încredere decizia CCR 'care este chemată pentru prima oară să se pronunţe asupra gravelor fraude comise în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale de către organizatorii scrutinului'.
Liberalii subliniază că rămân consecvenţi în acţiunea politică de consolidare a democraţiei, de respectare a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, de susţinere a unor programe de dezvoltare economică care să ducă la întărirea clasei de mijloc şi aducerea nivelului de viaţă al românilor la cel mediu european.

Publicité
Commentaires
Publicité
Publicité