Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
Archives
Newsletter
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
1 octobre 2009

Băsescu a reuşit să unească PSD în jurul lui Mircea Geoană

Deputatul PSD Claudiu Manda a declarat, joi, la Craiova, că preşedintele Traian Băsescu a reuşit să "unească" formaţiunea social-democrată în jurul candidatului la Preşedinţie Mircea Geoană, apreciind, totodată, că PDL dorea scoaterea de la guvernare a PSD încă din urmă cu o lună şi jumătate.
Deputatul PSD a afirmat că foştii colegi de coaliţie de la PDL au dorit să scoată PSD de la guvernare, în acest sens exprimându-se public mai mulţi lideri ai democrat-liberalilor.
"Acum o lună şi jumătate, PDL i-a curtat pe cei de la PNL să intre la guvernare, deci îşi doreau să ne dea afară. Doamna Udrea s-a manifestat şi a spus, de câteva ori, că se doreşte înlocuirea lui Nica, că se doreşte scoaterea PSD de la guvernare. Domnul deputat de Dolj Gelu Vişan (PDL - n. r.) pe posturile naţionale spunea, la şedinţa grupurilor parlamentare, că la începutul lui septembrie a fost aproape unanimă părerea parlamentarilor PDL de a scoate PSD de la guvernare şi uite că asta se întâmplă", a declarat, într-o conferinţă de presă, Claudiu Manda.
Potrivit acestuia, preşedintele Traian Băsescu a "reuşit" să unească PSD în jurul candidatului la Preşedinţie Mircea Geoană.
"Eu cred că şansele noastre pentru prezidenţiale au crescut în acest moment, ca urmare a comportamentului lor. Traian Băsescu a mai făcut un lucru - a unit foarte mult partidul în jurul candidatului la Preşedinţie", a afirmat deputatul PSD.
Potrivit sursei citate, evenimentele politice din ultima perioadă sunt provocate de Traian Băsescu care are un "interes" pentru a câştiga alegerile prezidenţiale.
"Ştia că este în descreştere în sondaje, ştia că este foarte greu să câştige după cinci ani de guvernare în care a promis ?să trăim bine?, motiv pentru care avea nevoie de o rupere de ritm, avea nevoie de noi teme, avea nevoie de instrumente noi, avea nevoie de Blaga, şeful lui de campanie, ministru de Interne, care să organizeze alegerile, în speranţa că la o competiţie cu un scor strâns două-trei voturi pe fiecare secţie de votare poate să însemne succesul lui sau o redresare", a precizat Manda.

Publicité
Commentaires
Publicité
Publicité