Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
Archives
Newsletter
CENZURA LA RADIO.RO/censored by Radio Romania
9 octobre 2009

Traian Băsescu, criticat în plenul PE de un eurodeputat PSD, pentru tratamentul aplicat presei

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan l-a criticat pe preşedintele Traian Băsescu, în plenul PE, în timpul discuţiilor privind "libertatea informaţiei în Italia" spunând că şeful statului încearcă să decredibilizeze presa şi jurnaliştii care îl critică.
"În Italia, un prim-ministru încearcă să intimideze presa de opoziţie prin toate mijloacele. În România, un preşedinte încearcă să decredibilizeze presa şi jurnaliştii care îl critică. În ambele cazuri, vorbim de excese ale unor politicieni care se consideră deasupra legii. În România, cele mai recente ştiri ne arată nu doar un preşedinte care jigneşte, tâlhăreşte şi calomniază ziarişti, dar şi alte abuzuri ale unei puteri care, în preajma alegerilor prezidenţiale, pare că ar fi dispusă la orice, inclusiv la încălcarea legii, pentru a-l ajuta pe actualul şef al statului să fie reales", a declarat eurodeputatul social-democrat în plenul PE, potrivit unui comunicat al Delegaţiei PSD din PE remis MEDIAFAX.
Eurodeputatul, care este membru al Comisiei Parlamentului European pentru cultură şi educaţie (CULT), a făcut aceste declaraţii joi, în cadrul discuţiei privind "libertatea informaţiei în Italia" din plenul PE. El a atras atenţia astfel Legislativului european că nu trebuie să se limiteze doar la cazul italian, acesta nefiind unic în Uniunea Europeană, ae arată în comunicatul citat.
Cătălin Ivan a mai spus că "libertatea presei nu este niciodată suficient protejată în fata abuzurilor".
"De fiecare dată când un preşedinte de stat sau un prim ministru dintr-un stat membru al Uniunii Europene atacă jurnaliştii doar pentru că aceştia nu sunt de acord cu el, Comisia Europeană, Parlamentul European şi fiecare dintre noi trebuie să reacţionăm", a spus Ivan. El a trimis deja o scrisoare, la 23 septembrie, către vice-presedinţii Comisiei Europene, Jacques Barrot si Margot Wallmstrom, în care a menţionate "derivele preşedintelui Basescu şi cele ale premierului Berlusconi împotriva libertăţii presei", reaminteşte comunicatul citat.

Publicité
Commentaires
Publicité
Publicité